# 1 : Hvordan finder jeg den rigtige løsning til mine udfordringer?
Det generelle svar er, at hvis det giver mening for dig, så prøv det af. Lyder det som en fornuftig løsning, så gør det og mærk efter. Vær åben overfor andre måder at gøre tingene på, end dem du kender.
Du skal ikke vælge en løsning, bare fordi det har virket for nogen du kender - men fordi det giver mening for dig. Det har afgørende betydning for effekten, at du er tryg ved den løsning du vælger.
# 2 : Hvad er det der sanse-neuro-noget egentlig for en fisk?
Alt styres fra hjernen. Vores bevægelser, tanker, sanser og vores oplevelse af, om der er fare på færde. Alle kroppens funktioner opstår og reguleres i hjernen. Og det er vigtig viden at have og forstå.
Det betyder, at hvis du døjer med fx. stress, hjernetræthed, angst, smerter, svimmelhed eller kropslig uro, så er der rigtig meget man kan gøre for at regulere eller eliminere oplevelsen. Netop fordi den opstår i hjernen.
# 3 : Jeg har prøvet alt - har det her egentlig nogen effekt?
Det har en positiv effekt for rigtig mange at arbejde med øvelser og færdigheder til selvregulering. Viden omkring hjerne, sanser og nervesystem er også et vigtigt værktøj til at opleve, at have flere ressourcer til rådighed.
Fordi du har prøvet andre metoder uden effekt, betyder det ikke, at ingenting virker for dig. Det har måske været for overvældende for dit nervesystem eller specifik neurologisk genoptræning har manglet.
# 4 : Hvad indeholder et individuelt forløb?
Det afhænger naturligvis af, hvordan vi tilrettelægger det. Et forløb kan indeholde en enkelt eller flere samlede indsatser og foregå såvel online som ved personligt fremmøde eller i en kombination.
Ved den afklarende samtale, vil vi i fællesskab vurdere ud fra din situation, motivation, historik, ressourcer og eventuelle skader, hvad der vil være en optimal løsning til netop din udfordring.
# 5 : Kan jeg være i lægelig eller medicinsk behandling samtidigt?
Ja, det kan du sagtens og mange af vores borgere er også sideløbende i medicinsk behandling, går hos fysioterapeut, psykolog eller er tilknyttet psykiatrien eller en smerteklinik.
Den tilgang vi har her er evidensbaseret og kan meget fint supplere, understøtte og fremme den behandling du får hos lægen eller i andre behandlingstibud og som oftest med rigtig gode resultater.
# 6 : Er træningen hensigtsmæssig for mig med kroniske smerter?
Absolut ja! Træningen er for alle - og især for dig med smerter. For det handler ikke om styrke eller smidighed.
Vi har i stedet fokus på hjernens sigtbarhed for bedre bevægelse frem for mere bevægelse.
Vi spoler simpelthen tiden tilbage, sletter kroppens tillærte kompensationsmønstre og opdaterer din bevægelighed på ny. Vi træner en række øvelser og du vil lære, hvordan du selv tilpasser dem til din dagsform.
# 7 : Hvordan lærer jeg at acceptere, at min tilstand er kronisk?
Først er det vigtigt at sige, at det er muligt at leve et godt liv alligevel. Hos os handler det ikke om, at du bare skal acceptere - sluge kamelen og lære at leve med, at du skal have det dårligt resten af livet. Det skal du ikke!
Vores fokus ligger i at klæde dig rigtig godt på med viden og værktøjer, så du kan tage kontrollen tilbage over dit liv og genfinde (arbejds)glæden og livskvaliten med de ressourcer, som du har til rådighed.
# 8 : Hvad hvis jeg ikke er i stand til at møde op personligt?
Den klarer vi også - med stor succes endda! Et individuelt forløb kan foregå fleksibelt med telefon- og/eller video møder på nøjagtig samme måde som et fysisk forløb, præcis som i vores digitale værktøjskasse.
En kombination af virtuel undervisning og personlige møder er meget efterspurgt og har vist sig at være en værdifuld livline til fastholdelse for rigtig mange borgere igennem sygdom, kriser og usikre tider.