• FORSIDE
  • YDELSER
  • OM COPE
  • KONTAKT
  • KURSER
  • SELVHJÆLP

COPE MODELLEN



Helhedsorienteret og løsningsfokuseret



Opkvalificering gennem skræddersyede forløb



Vores forløb er kendetegnet ved at være individuelle og håndholdte med et klart arbejdsmarkedsrettet fokus. Vi gør en dyd ud af at skabe et trygt og nærværende miljø, som giver glade og engagerede borgere. Vi er desuden kendt ved at være fleksible med løbende tilpasning til den enkelte borgers situation. Borgeren skal således ikke passe ind i en række forudbestemte indsatser i en bestemt rækkefølge.

Forløbet kan foregå i en kombination af fremmøde hos os og helt eller delvist online under hensyntagen til den enkeltes skånebehov og henvisningsformål. Vi gør brug af personlige møder kombineret med digitale værktøjer og udvælger nøje den rette sammensætning til den individuelle plan ved hver eneste indledende samtale. Uanset platform, arbejder vi menneske til menneske med den enkeltes behov for øje.

I vores tilbud, kan den individuelle plan bestå af 4 parallelle og integrerede indsatser:



  • Sundhedsfaglige indsatser
  • Beskæftigelsesfaglige indsatser
  • Socialfaglige indsatser
  • Digitale indsatser


OPSTART De første 2-4 gange afdækker vi behov, situation, motivation, historik, ressourcer, belastnings-faktorer og eventuelle skader, så vi kan skræddersy en optimal løsning, der møder den enkeltes udfordringer


INDSATSER Ud fra den plan der opstår, igangsættes de konkrete indsatser parallelt og integreret i det tempo, som borgeren har ressourcer til. Vi supplerer med udarbejdelse af sanseprofil, funktionstests og programmer til selvhjælp.


OPFØLGNING Vi sikrer løbende, at forløbet er specifik i forhold til progression og henvisningsformål, så planen kan justeres og tilpasses efter borgerens aktuelle behov, og det giver størst mulig mening og effekt for den enkelte.



Sådan gør vi hos COPE



COPE tager udgangspunkt i et videnskabeligt anerkendt grundlag om, at hjerne og nervesystem styrer og dirigerer vores krop,
vores tanker, vores følelser, vores adfærd, vores valg og vores handlinger, som omdrejningspunkt for alt, hvad vi foretager os.

Det er hverken et "quick-fix" eller en hurtig og magisk løsning. Det handler om at forstå, hvordan hjernen styrer vores liv på godt og ondt og hvordan vi skaber tryghed og balance i krop, sanser og nervesystem, som et fundament for fysisk og mental sundhed og trivsel.

Igennem en oplevelsesorienteret tilgang, arbejder vi med nye måder at forholde sig til sine udfordringer i praksis. En kombination af bevægelse, læring, selvreguleringsværktøjer, mestringsstrategier og bevidstgørelsen af personlige mønstre, udgør de vigtigste hjørnesten.

Vi anskuer det neurologiske samspil med krop og psyke som èt samlet system - og er nysgerrige på, hvordan det påvirker vores ressourcer samt fysiske og psykiske funktion i forhold til helbred, hverdag, arbejdsliv, social kontakt og deltagelse i aktiviteter.



9 principper i mødet med borgeren





Du er eksperten



Kun du ved, hvordan det opleves - vi kan guide dig ud fra det vi ser og det du mærker





Du er et helt menneske



Krop og psyke kan ikke skilles ad. Smerte er aldrig et enten/eller - men altid et både/og





Du kan ikke være forkert



Du er ikke det du mangler, kan blive bedre til, dine smerter, udfordringer eller diagnoser





Du er ikke gået i stykker



Dit system tilpasser sig dine omstændigheder - og sørger blot for at passe godt på dig





Du kan skabe en forandring



Din hjerne tilpasser sig det du gør - hver dag er en ny mulighed for at gøre noget andet





Der findes ingen facitliste



Flyt fokus fra den perfekte plan - den skal tilpasses dine erfaringer og justeres undervejs





Mere er ikke bedre



Det der er muligt, er bedre end det der er ideelt - det er de små ting du gør ofte som tæller





Det er ikke kun det, du gør



Dine forventninger til det du gør påvirker også effekten af din indsats - både på godt og ondt





Der finde aldrig kun én løsning



Der findes ikke kun én enkelt årsag - flyt fokus fra det der "ikke virker" til det, der "går godt"



De grundlæggende elementer



Kropslig afspænding



Alle hændelser lagres i kroppen på forskellig vis. Vi bearbejder de kropslige sansninger og symptomer af uro og smerte med fokus på ro, restitution og genopbygning, så borgeren kan skabe ressourcer til at handle aktivt på sin udfordring og indgå i aktiviteter.



Færdighedstræning



Essentielle færdigheder til at håndtere og takle overbelastninger samt at styrke vores evne til at indgå i relationer. Øvelserne vil støtte og udvikle borgerens evner til selvregulering, når denne udfordres af overlevelsesreaktioner fra sit nervesystem.



Selvforståelse



Vi arbejder med ny viden om vores iboende overlevelsesmekanismer og omsætter det til praksis. Vi ser bagom den den enkeltes

unikke symptomer og adfærd, så borgeren får en klar forståelse for de bagvedliggende neurologiske og psykologiske årsager.



Hjernebaserede øvelser



Nænsom neurocentrisk træning, der genskaber en klar og tydelig kommunikation mellem hjerne, krop og sanser. Vi genoptræner kroppens primære sanse- og bevægesystemer, så vi kan eliminere den enkeltes uhensigtsmæssige kompensationsmønstre.



Mestringsmetoder



Vi er nysgerrige på hjernevenlige strategier, værktøjer og mestringsmetoder, der giver den enkelte borger nye muligheder for at øge sin livskvalitet, reducere sine symptomer og håndtere triggere og alarmsignaler mere hensigtsmæssigt i hverdagen.



Energiforvaltning



Med fokus på egenomsorg, søger vi at skabe plads til genfinde den enkelte borgers indre ressourcer, så denne kan komme tilbage til sin livsglæde, selv om den måske føles fjern. Borgeren får også øvelser til at tanke nye valuta på sin krops- og ressourcekonto, når den er tom.



En kropslig neurologisk forståelse



Vi formidler viden og værktøjer om hjerne, nervesystem og sanser ud fra en kropslig neurologisk forståelse, som giver nye muligheder i håndtering af hverdagens udfordringer for mennesker med særlige behov, såvel fysiske som sansemotoriske og psykosociale.

Vi tror ikke, at der findes én sandhed, én løsning eller én tilgang, der passer til alle.
Derfor er alle vores forløb individuelle, skræddersyede og tilpasset den enkelte borgers udfordringer og behov.

Vi arbejder ikke med koncepter, men i stedet med at se bag adfærden hos den enkelte og skabe et fundament for udvikling.
Vi anerkender diagnoser, men ønsker at flytte fokus til den enkeltes ressourcer, udfordringer, motivation og udviklingsmuligheder.

For der er altid mulighed for udvikling. Mennesket er i konstant forandring. Vores hjerne er plastisk og dermed formbar.
Vi kan skabe nye nervebaner og derfor kan vi også skabe nye muligheder. Hele livet.



Kontakt



Taastrup Hovedgade 79

2630 Taastrup

+45 60 22 01 25

kontakt@copedanmark.dk



Praktisk



​Vi hjælper

Sagsbehandler

​Borger

Tilmelding



Genveje



Arbejdsmetode

Værdier

Hyppige spørgsmål

​Konsulenter



Info



Privatlivspolitik

-

​Digital værktøjskasse

​LOG IND >>